10.1.2016

Muuttajat

Teurastajanrannan poukamassa, riitteisessä meressä, kymmenet, kenties sadat joutsenet neuvottelevat kovaäänisesti lähdöstä avovesille, sinne missä on sulaa. Ne ovat kenties tulleet jo jostain pohjoisemmasta tänne etelään, ja joskus ne jäävät koko talveksi.

Nyt jää kirii kiinni niiden valkoisia kylkiä, lunta satelee hiljalleen. Aallot ovat jo jähmeitä, kuin hidastetusta elokuvasta. Jos meri jäätyy, ruokaakaan ei ole. Mutta yhä vain ne tööttäilevät kuin torvet, syövät pyrstöt pystyssä merenpohjan vesikasveja jaksaakseen mahdollisen muuttomatkan. Lähtevät vasta kun on ihan pakko.

Tiesitkö: Teurastajanranta, hangoksi "Slaktis" on kuulemma saanut nimensä siitä, että paikalla on todellakin joskus ennen muinoin ollut teurastamo. Niin hurjalta kuin se kuulostaakin, on ranta kuitenkin nykyään hyvinkin idyllinen. Vesi on matalaa, yleensä lämpimämpää kuin muualla ja paikalliset lapsiperheet löydät kesäisin useimmiten juuri täältä polskimasta. Uimarannan virallinen, tylsempi nimi on Tulliniemi Pohjoinen.

11 kommenttia:

 1. Upeat kuvat!! Sitkeitä ovat nuo uljaat, upeat linnut. Mikä vaisto niitä ohjaakaan!

  VastaaPoista
 2. Käsi (karvahatun)lipassa nöyränä niiata niksautan Herra Kameran taidollisuuden edessä: tack så mycket! Ja kiitän myös aulista vaimoaan, joka uutterasti jaksaa jakaa sekä omia että puolison sielun maailman heijastuksia iloksemme. Halju olisi maailmamme ilman teitä.
  Erinomaista vuotta 2016 toivottaen ja vuoden 2015 blogisisällöstä kiittäen
  Mehtis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mehtiiiiiis! Juuri ajattelin että kehtaanko laittaa ilmoille postauksen ostikolla "MUTTA MISSÄ ON MEHTIS???" Onneksi oot siinä. Hyvää tätä vuotta!

   Poista
  2. Täshä mie, elä sie tyttö hättäile - istu mättäälle, kuten eräs läheinen vierellä kulkija, jota aviopuolisoksi kutsutaan miulle jatkuvasti tolokkuvvaa.
   Vaan kyl meinasin ihan pööörtyä, kun tuommosen postauksen aiheen tajuntani rekisteröi. Mie ihan sokissa vielkin oon, että VOT?! MIUSTA postaus! No ET kyl kehtoo. Mut kiitos mahottoman kauniista ajatuksesta. Tietsikkakin niin jarkyttyi meiningistasi, etta jonnekin kesken ajatuksen virran havisivat ylapisteelliset aakkosetkin, etta nailla nyt mennaan.. Vahan vaikeaksi vaantyi nyt tama kirjoittaminen, joten lyhyesti vain kiitoskiitoskiitos, etta sain taman merkityksellisyyden lahjan siulta. Hymiotakaan en enaa nakojaan saa siulle aikaiseksi. Joten kunat, kuten meijan aiti sanoo. Kauniita unia, oman pingviinihattupian kuvia.

   Poista
  3. Vannon, olin jo tekemässä luonnosta! Mä olen kiintyvää sorttia <3 Naurattaa tuo ääkkösten ja hymiöiden katoaminen :D

   Poista
  4. No voi siuta, ihan punastelen. Tosi tärkeäksi saat miut ihteni tuntemaan.. Eipä silti, kiintymys on molempipuolista, vaikken kommentoimaan aina ehdikään :)
   Ei kuule paljon hampaita nakrata, kun ensin hävisivät ääkköset ja tänä aamuna lähes seitsemän (7!) vuotta palvellut atk-laitteeni sanoi "pif!". Eikä virkonnut hän enää elämään: hetken vain vilkahti elonkajo silmässään - ja taasen "pif!". Toivon daattapalvelun poikien pystyvän ihmeisiin ja huomenissa kuulevani, että värkki toimii kuin toimiikin! Tätä miraakkelia ootellessa mummon masiina avittaa kummasti pienyrittäjän elämää :)
   Totisesti nakretaan vaan näille maallisille vastoinkäymisille - kyllä näistä selvitään!

   Poista
 3. Kauniita kuvia! Toivottavasti lähtevät ennenkuin on liian myöhäistä! Ihmeellistä, että muuttolinnun vaisto ei aina toimi ajoissa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen kyllä että vaistot toimivat, kunhan miettivät sopivaa ajankohtaa. Tavallaan ne eivät haluaisi lähteä, ellei ole ihan pakko. Vain yhden kerran näinä melkein 11 Hanko-vuotena olemme nähneet jäähän kiinni jääneen joutsenen, se oli surullista...

   Poista
 4. Taivas mitkä kuvat! Ja mielettömät joogat ennen lähtöä :)

  VastaaPoista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"