29.6.2016

Kakkumaniaa



Noin, kaiken maailman juhannusta ja muuta aurinkopäivää tullut taas blogikirjoittelun tielle. Sähköpostiin olen nakutellut jo automaattisen lomaviestin, mutta kyllä muutama homma vaatii vielä kannettavan kannen avaamista silloin tällöin rantaleikkien lomassa, joten täällä ollaan. Mietin jo hetken verran blogitaukoakin heinäkuuksi, tai niskat vaativat, mutta luonnoslehtiössä on monta otsikkoa, joista tekee mieli kirjoittaa. Joten en uhkaile teitä vetäytymisellä tämän enempää. Sen vain sanon, että lukijan kannalta sateinen kesä lienee hedelmällisempi. Toivotaan silti helteitä.

Juhannus oli oikein herttainen sellainen, kokkoa, seitsemän sortin kukkaa ja yösaunaa myöten. Grilli posotti pihan nurkassa, pyyhkeitä roikkui kuivumassa omenapuiden väliin viritetyllä pyykkinarulla ja jäätelön perässä puoli päivää soudelleilla oli suuret rakot kämmenissään. Teimme myös lähempää tuttavuutta hyttysten ja paarmojen kanssa. Merituulen pieksämä ei sellaisia hirviöitä muistanut olevan olemassakaan...

Meidän juhannuskokkomme oli roihuava Porvoon lähistöllä, ja menomatkalla tajusin olevani kerrankin oikeassa paikassa oikeaan aikaan yhden lempiharrastukseni kannalta: minusta on IHANAA ostella tuliaiseksi kakkuja!

Petri's Chocolate Room sijaitsee Porvoossa kahdessakin osoitteessa, me piipahdimme Laivurinkatu viitosessa, jossa saimmekin lämpimän vastaanoton. Omistajaperheen Nina oli onneksemme työvuorossa ja halaustuulella. Meidät on esitelty kerran Hangossa, siis lähes tuttusia keskenämme :)

Valitsimme unelmaisen kolmen suklaan mousse-kakun kultahipuilla. Kultahipuilla! Ja suloisen värisiä limonaadipulloja, rapeakuorista leipää, suklaapalleroisia. Sekosimme hiukan suorastaan, myönnän, ja vain vaivoin onnistuimme jättämään värikkäät macaronsit tiskin taakse. Auto oli lievästi sanottuna täynnä jo valmiiksi.

Niin, minusta on ihanaa astua juhlataloon kakkulaatikko ja kaunis pullo kainalossa, eivätkä juhannuksen isäntä ja emäntä, eli Kirjatoukan legendaariset mutsi ja faija pistäneet lainkaan pahakseen. Kakku nautittiin melkein suorin vartaloin näyttävän sisääntulon yhteydessä, mitä nyt vähän ehdimme imaista lipstikkakeittoa ja raparperiviiniä alle.

Jos siis suhailet kesä-Suomessa Porvoon suunnalla, tiedät mistä löydät herkullisia tuliaisia. Kolmas Petri's kahvila-puoti on aina yhtä viehättävässä Fiskarsissa. Päiväretken väärti, sekä Petri's että Fiskars!

Tuo kaunis, kirjailtu pöytäliina on mummoni aarrearkuista, eikö se olekin kuin juhannus itse <3

12 kommenttia:

  1. Tuttuset! Tätä alan käyttää.

    VastaaPoista
  2. Hei Anna. Kiitos tosi mainiosta blogista. On mukavaa lukea juttujasi sieltä entisestä syntymä- ja kotikaupungistani! Sulla on rennon kuvaileva tyyli kirjoittaa ja valokuvat ovat kuin piste iin päälle. Terveisiä Irlannin vihreältä saarelta ja hyvää kesän jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten kiva kuulla, lämmitti tämä kommentti! Loistavaa kesää Irlantiin!

      Poista
  3. Voi kun olisit sanonut että himoatte macaronseja!!! Oisin pussittanut teille välittömästi matkaevääksi samppanja-macruja��!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mehän roudasimme puoli kauppaa mukanamme, mihin me enää macaronsit olisimme mahduttaneet! Hyvä vain että jää herkkuhaaveita ensi kertaankin!

      Poista
  4. Lipstikkakeittoa! Rapareriviiniä! Juhannuskokkoja ja täydellisiä kakkuja!
    Nyt en enää kestä!!!

    kateudesta tummanvihreä Belgian Lempi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Lempi Lempiseni, juhannuskokkoa lukuunottamatta sä varmasti saat kaiken muun kokoon siellä Belgiassakin <3 Ja sinut "tuntien" kyllä sä sen kokonkin jotenkin kyhäät :)

      Poista
  5. Kiitos ihanasta vinkistä!
    Tänään Porvoossa Maijan päivillä ja käytiin ostamassa valkosuklaa-vadelma kakku nimppariviemisiksi. Olipa taivaallisen ihanaa ja kaunis kakku <3

    VastaaPoista
  6. Porvoo on ihana kesällä! Lapsuudessani vuokrasime sipoolaiselta kalastajalta mökin Sipoon saaristossa ja aina kerran kesän aikana otimme bussin ja lähdimme Porvooseen. Ensimmäinen punainen Poni pyöräni on ostettu Porvoosta! <3
    Kiitos vinkistä, ja hienoa että Petrin suklaahuone löytyy myös Fiskarsilta koska olin miettinyt että jos vaan saan mieheni mukaan niin voidaan tämän kesän aikan käydä siellä :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me missattiin Porvoo tällä keikalla, kun ajettiin suoraan mökille. Niin, paitsi kakkustoppi :) Kannattaa käydä, sekä Fiskarsissa että Petrillä!

      Poista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"