2.9.2016

Omaa aikaaKun aika on kypsä, asiat järjestyvät.

Kuuntele tarkkaan: 

kun aika on kypsä, asiat järjestyvät.

Nyt aika oli kypsä kuin yön yli haudutettu possunposki, eikä minun oikeastaan tarvinnut riuhtoa enää lainkaan.

Olin puhunut kirjoituslomasta jo jonkin aikaa. En tiedä miksi kutsuin sitä kirjoituslomaksi, sillä lomaksi sitä ei voisi varsinaisesti laskea, enkä erityisesti haaveillut kirjoittamisesta.

(Lopettakaa se hyppiminen hassut, mitään kirjaa ei ole tuloillaan.)

Kirjoitusloma siitä kuitenkin suussani muodostui, tai oikeastaan ensin päässä. Kesti kauan, ennen kuin se tuli ulos. Kesällä kirjoitusloma-ajatus oli tosin jo niin suuri (ja suureni suurenemistaan jokaisen vaivalloisesti kesää muistuttavan kädenlämpöisen päivän myötä), että se takuulla kurkisti jo korvistani, ja kaikki muut sen näkivät, paitsi minä itse.

Tuntuu näin jälkeenpäin, että tietyltä, kenties ennalta määrätyltä ajanjaksolta, jokainen kohtaaminen, sattumus ja satunnainen sana olivatkin osa kaunista kudelmaa. Se, mikä nyt näyttää tapahtuneen yhdessä vuorokaudessa ja kulminoituneen tähän aamuun, on siten kuitenkin ollut pitkän ja hitaan hauduttelun tulosta.

Minä onneton olin tempoillut kuin karkuun pyrkivä karusellihevonen, vaikka olin tiukasti kiinni rautakangella siinä pyörityksessä, jota elämäksikin kutsutaan. Olisin vain antanut musiikin soida ja ratasten viedä.

Tämä kuulostaa teistä nyt varmasti hyvin hupsulta, mutta jollain ihmeellisellä tavalla myös rouva Francine Weisweillerillä taitaa olla tässä nyt näppinsä pelissä.

Antakaas kun selitän.

8 kommenttia:

 1. No selitä. En malta odottaa, että mitä se pitää sisällään.

  VastaaPoista
 2. Juu selityksiä odotellaan. Luin Francine Weisweiller -postauksen taas. Kiitos sinulle, että pääsin sielläkin ihanassa paikassa käymään. Suomi -versio löytyy Noormarkusta - Villa Mairea. Se vaan on aivan tainnuttavan mykistävä paikka. Voisin muuttaa sen kirjastoon (josta sieltäkin löytyy Picasso). Suomen Francine oli (ehkä paljon enemmänkin) Maire Gullichsen https://fi.wikipedia.org/wiki/Maire_Gullichsen t. Elenna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Maire on kyllä legenda! Villa Mairea käsittääkseni nyt remontissa ja suljettu jonkin aikaa?

   Poista
 3. Hei...Minäkin tein yllättäen tänään oivalluksen--hetkeä ennen, kun lähdimme lasten kanssa kirjastoon ja hampurilaisille.
  Hassuttelua ja huumoria enemmän!

  Liian tiukkapipona taas menty...Miten typerää "aikuisuutta".
  Okei, fyysinen terveys reistaillut aika perinpohjaisesti ja odotan 2 vkoa verituloksia. Vaikuttaa se nyt vähän.

  Päätin myös elvyttää käsityötaitojani.
  Aion vierailla käsityöasemalla vanhassa puuhuvilassa ja aloittaa kangaspuiden hakkaamisen.
  On jo villejä kuvia taideluomuksista mielessäni.
  Värit, materiaalit, (jopa) toteutus!
  Aloitetaan vaikka pienillä seinäluomuksilla...

  Nikadora

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Niki, tsemppiä verikokeiden kanssa, tuoreessa muistissa vielä oma epätietoisuus. Kyllä se vähän vakavaksi vetää. Seinäluomukset kuulostavat mahtavilta!

   Poista
 4. Kiitos, sinä ihana♡

  -N-

  VastaaPoista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"